Site-ul oficial al Primăriei comunei Măgureni!

Informare privind Venitul Minim de Incluziune

Primăria Comunei Măgureni anunță cetățenii că se pot depune cereri pentru obținerea venitului minim de incluziune. Reamintim că, de la 1 ianuarie 2024, venitul minim de incluziune a înlocuit ajutorul social și alocația de susținere a familiei.

Ce este venitul minim de incluziune?

Venitul minim de incluziune (VMI) reprezintă un program de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină.

Read more …

S-A DAT STARTUL PRIVIND ÎNSCRIEREA LA PROGRAMUL RABLA LOCALĂ PENTRU CETĂȚENII COMUNEI MĂGURENI

Primăria Comuna Măgureni s-a înscris în Programul Rabla Local derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), fiind obținută finanțarea pentru casarea unui număr de 100 autovehicule care îndeplinesc condițiile legale.

Programul se va derula pe o perioada de 36 luni iar proprietarii vor putea casa mașinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei. Din totalul stimulentului pentru casare,

2.400 de lei vor fi suportați din bugetul AFM, iar restul de 600 de lei din bugetul local. În cadrul programului Rabla Local, proprietarii nu sunt obligați să folosească stimulentul primit pentru cumpărarea unei alte mașini așa cum se întâmplă în cazul programului Rabla desfășurat la nivel național.

Read more …